OPSKRIFTER
Kartofler med krydderurter og bacon
SÅDAN GØR DU
Kog kartoflerne ca. 5 min og lad dem dryppe af i en sigte.
Skær bacon og løg i terninger.
Steg først baconen på en tør pande/gryde(hæld evt. lidt af fedtet fra)
Tilsæt løg og kartofler og lad det svitse ca. 5 min.
Tilsæt de hakkede krydderurter og bouillon og lad det snurre under låg 15 min.
Serveres direkte fra pande/gryde.
Pasta med friske krydderurter
Fx krydderurter: basilikum, oregano, timian, lavendel, persille, rosmarin, koriander. Hold igen med rosmarin og oregano pga. deres stærke smag, kan overdøve de andre.
Brug en go jomfruolivenolie, for den skal kun varmes op minimalt, så den bevarer sin smag.
Kog pastaen “al dente”.
Rens og hak alle krydderurter.
Varm forsigtig olien op til middelvarme og svits hvidløgene til de begynder at blive brune.
Kom så alle krydderurter i. Svits kun et par min. på svag varme.
Bland den varme pasta og krydderurter og pynt med parmesanspåner.
Indbagt laks med porer og krydderurter
DU SKAL BRUGE
2 lakseportioner u. skind (ca 200 gr)
3 plader butterdej
Græsk yoghurt 10% (125 gr / 4 spsk)
1 porre el. 3-4 forårsløg
Friske krydderurter (bredbl. persille, dild, citronmelisse)
Salt & peber
1 æg (til pensling)
SÅDAN GØR DU
Hak porre/forårsløg samt krydderurter groft og rør det godt sammen med yoghurten, smag til med salt og peber.
De optøede butterdejsplader rulles let med kagerullen, så de bliver et par centimeter længere og bredere og deles i 2 firkanter.
Læg en skefuld fyld på halvdelen af butterdejs-stykket og placer et stk laks ovenpå (skær hver lakseportion let skråt i 3 dele, så det bliver lidt flade stykker).
Luk den anden halvdel af butterdejen henover og tryk siderne sammen med en gaffel.
Skær et par tværsnit i dejen og pensl med sammenpisket æg, husk at pensle godt ned imellem lukningen.
Bages i forvarmet ovn v. 200 grader 20-25 min til de er gyldne.
Kødsovs med krydderurter og frisk pasta
DU SKAL BRUGE
3oo g. oksefars
2 løg
2 gulerødder
ca. ½ gul og ½ grøn peberfrugt
1 dåse flåede tomater
1 lille dåse tomatpure
salt og peber
ca. 1 spsk. friskhakket rosmarin
ca. 1½-2 dl. friskhakket oregano
ca. ½ spsk. friskhakket citrontimian
ca. 2 spsk. olie.
Lidt friskhøvlet eller revet parmesanost til drys.
1 pakke frisk pasta.
SÅDAN GØR DU
Løgene skæres i tern og svitses i olien, kødet tilsættes og svitser til det har skiftet farve.
Tomater og pure tilsættes sammen med gulerødder i tern. småkoger 5-10 min. Derefter tilsættes peberfrugt i tern, de hakkede krydderurter samt salt og peber.
Småkoger i ca. 5-10 min. og smages til.
Pastaen koges efter anvisningen på pakken.